1- دانشگاه علوم اجتماعی تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (4113 مشاهده)
مقدمه: یکی از مسائل مرتبط با سلامتی که ارتباط تنگاتنگی با سبک زندگی دارد، مشکل چاقی است. براساس پیش بینی چاقی در سال 2025 مشکل درجه یک سلامتی در کل جهان است. تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه سواد تغذیه و رژیم غذایی با چاقی انجام شده است.
مواد و روش کار: پژوهش انجام شده یک بررسی مقطعی بصورت مطالعه پیمایشی بود و جامعه آماری آن را زنان و مردان 64 - 20 ساله شهر تبریز تشکیل دادند که با استفاده از نمونه گیری کوکران، 400 نفر از آنان برای مطالعه انتخاب و بر اساس نمونه گیری ای خوشه ای چند مرحله ای گزینش شدند.
یافته ها: یافته ها نشانگر آن بود که شیوع چاقی در بین زنان بیش از مردان است. متغیر نوع رژیم غذایی ارتباط معکوس با میزان چاقی داشت و متغیر سواد تغذیه ارتباط مستقیمی با چاقی نشان داد. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان داد که متغیرهای سواد تغذیه و نوع رژیم غذایی به طور معنی دار چاقی افراد را پیش بینی می کنند. همچنین این متغیرها توانستند 52 درصد از واریانس متغیر وابسته (چاقی) را تبیین نمایند.
بحث و نتیجه گیری: در تحقیق حاضر، بار دیگر اهمیت سبک زندگی سالم به ویژه تأثیر نوع رزیم غذایی افراد در سلامتی جسمانی آنان مورد تاکید قرار گرفت.
نوع مطالعه:
توصیفی |
دریافت: 1398/2/4 | پذیرش: 1398/4/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/5/13 | انتشار: 1398/6/16