Ethics code: IR.MODARES.REC.1397.154
1- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، تهران، ایران
چکیده: (4263 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت ارزیابی پیشگیری از عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در گروه آسیبپذیر زنان این مطالعه با هدف ترجمه و ارزیابی روایی و پایایی مقیاس های پیشگیرانه عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان برای اولین بار در ایران طراحی گردید.
مواد و روش کار: ابتدا نسخه فارسی چهار مقیاس پیشگیری از عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان با روش ترجمه و باز ترجمه تهیه شد. روایی محتوای مقیاسهای پیشگیرانه عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان (دانش، آسیبپذیری درک شده، خودکارآمدی و قصد) با استفاده از اجماع متخصصان بصورت کیفی و کمی (تعیین شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا) و سپس روایی صوری آن ها بصورت کیفی و کمی (تعیین امتیاز تأثیر) مورد بررسی و تائید قرار گفت. پایایی پرسشنامه از روش آزمون-باز آزمون (محاسبه ضریب همبستگی درون طبقهای) و نیز بررسی همبستگی درونی ( محاسبه ضریب آلفا-کرونباخ) تعیین شد.
یافته ها: وفق نتایج طیف مقادیر محاسبه شده برای نسبت و شاخص روایی محتوای گویه های چهار مقیاس مورد بررسی به ترتیب (1/00- 0/56) و (1/00- 0/83) و امتیازتاثیر همه آن ها بالاتر از 1/5 بود. در بررسی پایایی طیف ضریب همبستگی درون طبقهای و ضریب آزمون آلفاکرونباخ گویه های چهار مقیاس به ترتیب(0977- 0/846) و (0/85- 0/66) محاسبه شد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج روانسنجی در این مطالعه نشان داد نسخه فارسی چهار مقیاس پیشگیری از عفونتهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان، از روایی و پایایی مطلوب برخوردار است و از آن ها میتوان به عنوان ابزاهایی مفید و کاربردی در ارزیابی دانش، آسیبپذیری درک شده، خودکارآمدی و قصد پیشگیری از عفونتهای قابلانتقال از راه جنسی در زنان استفاده کرد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1398/3/8 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/3/19 | انتشار: 1398/3/19