چالش‌های مشارکت عمومی - خصوصی در بهره‌برداری از بیمارستان: یک مطالعه موردی - پایش
چهارشنبه 26 دی 1403
OPEN ACCESS
دوره 18، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1398 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 148-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.TUMS.SPH.REC.1396.4116

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Etemadian M, Mosadeghrad A M, Mohaghegh Dolatabadi M R, Dehnavi H. The challenges of public private partnership in hospital operations: A case study. Payesh 2019; 18 (2) :127-148
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1059-fa.html
اعتمادیان مسعود، مصدق راد علی محمد، محقق دولت آبادی محمودرضا، دهنوی حامد. چالش‌های مشارکت عمومی - خصوصی در بهره‌برداری از بیمارستان: یک مطالعه موردی . پایش. 1398; 18 (2) :127-148

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1059-fa.html


1- بیمارستان شهید هاشمی نژاد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (6565 مشاهده)
مقدمه: مشارکت عمومی - خصوصی راهبرد مناسبی برای ارائه خدمات سلامت با کیفیت به مردم و با قیمت تمام شده کمتر برای دولت است. با این وجود، چالش­های متعددی بر سر راه مشارکت عمومی - خصوصی در نظام سلامت ایران وجود دارد. هدف این پژوهش شناسایی و تبیین چالش‌های مشارکت عمومی - خصوصی در بهره­برداری از بیمارستان است.
مواد و روش کار: مطالعه موردی حاضر با رویکرد کیفی و با استفاده از مصاحبه، تحلیل اسناد و مشاهده در بیمارستان جامع زنان محب یاس وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1397 انجام شد. مصاحبه نیمه ساختاریافته با 24 نفر از ذی­نفعان کلیدی مشارکت­کننده در تأسیس و بهره‌برداری بیمارستان و مدیران و کارکنان بیمارستان انجام شد. از روش تحلیل محتوا برای تحلیل داده­های پژوهش استفاده شد.
یافته ها: راهبرد مشارکت عمومی - خصوصی در بهره‌برداری از بیمارستان محب یاس با چالش­های قانونی، ساختاری، انسانی، فرهنگی و مدیریتی مواجه شد. نوع مدل مبهم و غیر شفاف مشارکت عمومی- خصوصی، تغییرات سیاسی، ضعف قوانین و مقررات، مشکلات طراحی و ساخت بیمارستان، استفاده محدود از ظرفیت بیمارستان، کمبود منابع مالی، امنیت شغلی پایین کارکنان، نابرابری در جبران خدمت کارکنان، تفاوت‌های فرهنگی، ضعف در مدیریت تعارض، بی‌ثباتی مدیران و ضعف مدیریت مشارکتی، منجر به ناکامی مشارکت عمومی - خصوصی در این بیمارستان شد.
بحث و نتیجه گیری:
تجربه مشارکت عمومی - خصوصی در بیمارستان جامع زنان محب یاس موفق نبوده است. جدید بودن نوع مشارکت عمومی - خصوصی، تجربه پایین مدیران در این زمینه و نداشتن یک مدل استاندارد آزمون شده برای بکارگیری این مشارکت، چالش‌هایی در ساخت و بهره‌برداری بیمارستان محب یاس ایجاد کرد.
متن کامل [PDF 1262 kb]   (2640 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1398/3/13 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/3/19 | انتشار: 1398/3/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق