پایش
سه شنبه 19 فروردین 1404
OPEN ACCESS

جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای آموزش سلامت

مریم مظاهری، علی رمضانخانی، طاهره دهداری،
دوره 11، شماره 4 - ( 5-1391 )
چکیده

انسان امروزي با توجه به شيوه زندگي و عادات غذايي، مستعدترين موجود نسبت به پوسيدگي دندان است. اينکه چرا دندان‌ها سالم يا ناسالمند، به رفتار افراد بستگي دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسي تاثير آموزش سلامت بر مبناي الگوي باور بهداشتي در ارتقاي رفتارهاي پيشگيرانه از پوسيدگي دندان در دانش‌آموزان پسر پنجم ابتدايي شهر دزفول در سال تحصيلي 89-1388 انجام شد. در اين مطالعه نيمه تجربي،150 دانش‌آموز به‌صورت تصادفي در دو گروه 75 نفره آزمون و شاهد قرار گرفتند.
بعد از تعيين نيازها در چارچوب الگوي باور بهداشتي، مداخله آموزشي مناسب طراحي و براي گروه آزمون به اجرا درآمد. در اين مطالعه اطلاعات توسط پرسشنامه محقق ساخته قبل، و دو هفته پس از مداخله جمع‌آوري شد. در مرحله قبل از مداخله بين دو گروه از نظر متغيرهاي دموگرافيک، رفتارها و سازه‌هاي الگو تفاوت معني‌دار نبود. پس از انجام مداخله بين دو گروه آزمون و شاهد، از نظر سازه‌هاي حساسيت درک‌شده، شدت درک‌شده، خودکارآمدي و رفتارهاي پيشگيري‌کننده تفاوت معني‌داري مشاهده شد (0/05>P)، اما در سازه‌هاي ديگر الگو (منافع و موانع درک‌شده و راهنما براي عمل) تفاوت معني‌دار نبود (0/05

عایشه امینی، محمود طاووسی، شمس الدین نیکنامی،
دوره 13، شماره 5 - ( 7-1393 )
چکیده

پوکی استخوان بیماری شایع رو به افزایشی است که سبک زندگی، نقش مهمی در ابتلا به آن دارد؛ اما قابل پیشگیری است. ساده ترین راه مقابله با پوکی استخوان، آموزش رفتارهای پیشگیری کننده به ویژه رفتارهای تغذیه ای در سنین نوجوانی است.
این مطالعه با هدف تأثیر آموزش بهداشت بر ارتقای رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از پوکی استخوان در نوجوانان دختر شهر چابهار انجام گردیده است. این مطالعه نیمه تجربی (نوع قبل و بعد) روی دو گروه 45 نفری (آزمون و شاهد) از دانش آموزان دختر مقطع دوم راهنمایی چابهار در سال 92-1391 انجام شد.
ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته و پرسشنامه FFQ (چک لیست استاندارد بسامد خوراک کیفی31 گویه) بود. داده ها توسط پرسشنامه در سه زمان قبل، بلافاصله و 3 ماه بعد از مداخله آموزشی (در خصوص پرسشنامه FFQداده ها در دو زمان قبل و 3 ماه بعد) جمع آوری گردید. بعد از انجام پیش آزمون، مداخله آموزشی طی 4 جلسه در مدت زمان 10 روز برای گروه آزمون انجام گرفت. اطلاعات با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
قبل از مداخله تفاوت معنی دار بین میانگین نمرات متغیرهای اصلی مطالعه در دو گروه مشاهده نشد (0.05P). به رغم افزایش در میزان رفتارهای پیشگیری کننده، تفاوت معنی دار، قبل و بعد از مداخله در این خصوص ایجاد نشد (0.057=P)، اگرچه در مقایسه با گروه شاهد، معنی دار بود.
نتایج این مطالعه تأثیر مثبتی روی الگوی تغذیه دانش آموزان به منظور پیشگیری از پوکی استخوان داشته و مداخله در افزایش و بهبود میزان آگاهی، نگرش، قصد رفتاری و رفتارهای تغذیه ای دانش آموزان مؤثر بوده است.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق