پیشنهاد یک سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی برای ایران - پایش
جمعه 31 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 3، شماره 4 - ( پاییز 1383 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 321-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zohoor AR, Ahmadi M. The national medical classification system: development of a new model. Payesh 2004; 3 (4) :315-321
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-797-fa.html
علیرضا ظهور ، مریم احمدی . پیشنهاد یک سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی برای ایران. پایش. 1383; 3 (4) :315-321

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-797-fa.html


چکیده:   (5464 مشاهده)
امروزه ارایه خدمات بهداشتی-درمانی با کیفیت مطلوب بدون وجود یک سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی کامل و کارآمد امکان پذیر نخواهد بود. با استفاده از این سیستم نتایج ارایه خدمات بهداشتی-درمانی در پرونده بیمار بصورت کدهای استاندارد ثبت می شود. این کدها اساس تحلیل اطلاعات برای پژوهشگران، سیاست گذاران، برنامه ریزان و ارایه کنندگان خدمات بهداشتی-درمانی است. در دهه گذشته در کشورمان برغم تحولات مثبت در بسیاری از زمینه های بهداشت و درمان به مقوله طبقه بندی اقدامات پزشکی برپایه استانداردهای بین المللی کمتر توجه شده است. باتوجه به اینکه درحال حاضر در کشور ما، یک سیستم طبقه بندی اقدامات که بتواند نیازهای کدگذاران را برآورده کند وجود ندارد، ضرورت این مطالعه احساس گردید. این تحقیق بصورت یک مطالعه مقطعی-مقایسه ای در سال های 82-1381 بمنظور مطالعه تطبیقی سیستم های ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی به زبان انگلیسی و پیشنهاد یک سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی برای کشورمان انجام شد. در این پژوهش با استفاده از منابع کتابخانه ای، شبکه های اطلاع رسانی و مشاوره با متخصصان داخل و خارج کشور سیستم های ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی به زبان انگلیسی در جهان مورد نقد و بررسی قرار گرفت. باتوجه به شرایط اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی ایران، محورهایی (اصلی و فرعی) برای سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی در کشورمان پیشنهاد گردید. این محورها با روش دلفی توسط متخصصین کشور طی دو مرحله آزمون شد. برای هر مرحله پرسشنامه ای ساخته شد و اعتبار و روایی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. سرانجام پس از تحلیل نتایج، نظام پیشنهادی ارایه گردید. در این مقاله سیستم های ملی طبقه بندی اقدامات نگاشته شده به زبان انگلیسی در جهان مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین برای سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی کشورمان الگویی در 5 محور اصلی پیشنهاد گردیده است. یافته های پژوهش نشان داد که بمنظور بهینه سازی سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی در کشور، تجدیدنظر کلی در محورهای سیستم فعلی براساس الگوی پیشنهادی ضرورت دارد. چند محوری بودن، امکان گسترش سیستم، وسعت بیشتر، درنظر گرفتن راهنمای فارسی، وجود توصیفگرهای مورد نیاز، استاندارد بودن و تنظیم فصول براساس نوع اقدام یا مداخله را می توان از جمله مزیت های الگوی پیشنهادی در مقایسه با سیستم های طبقه بندی موجود در کشور دانست.
متن کامل [PDF 277 kb]   (2677 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1383/7/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق