وضعیت تغذیه کودکان مهاجر افغانی ساکن در شهرستان شهریار با استفاده از شاخص توده بدنی - پایش
سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 7، شماره 1 - ( زمستان 1386 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeian M, Salem Z, Hassanshahi Gh, Shamsaee A, Tourousian A, Hazareh R. Using body mass index (BMI) to assess nutritional status in Afghan immigrant children in Shahriyar region. Payesh 2008; 7 (1)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-673-fa.html
محسن رضاییان ، زینت سالم ، غلامحسین حسن شاهی ، امیر شمسایی ، آرموند طوروسیان ، رضا هزاره . وضعیت تغذیه کودکان مهاجر افغانی ساکن در شهرستان شهریار با استفاده از شاخص توده بدنی. پایش. 1386; 7 (1)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-673-fa.html


چکیده:   (5257 مشاهده)
از ارزیابی رشد کودکان می‌توان به منظور تعیین وضعیت سلامت و وضعیت تغذیه یعنی نارسایی‌های تغذیه‌ای از قبیل کمبود و فزونی تغذیه‌ای استفاده نمود. یکی از ارزان‌ترین و سریع‌ترین روش‌های ارزیابی در کودکان، ارزیابی آنتروپومتریک (تن سنجی) است که وضعیت تغذیه آنان را در کوتاه و بلند مدت نشان می‌دهد.
از آن جایی که تا کنون در زمینه بررسی تن سنجی کودکان مهاجر افغانی مطالعه‌ای در ایران به عمل نیامده است، مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص توده بدن (Body Mass Index) در کودکان مهاجر افغانی در سال 1384 انجام شد.
این مطالعه مقطعی بر روی 606 کودک 14-6 ساله افغانی که در مدارس خودگردان شهرستان شهریار مشغول به تحصیل بوده‌اند. با اندازه گیری قد و وزن انجام شد. سپس شاخص توده بدن محاسبه شد و با استفاده از تقسیم بندی انجام شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (Center for control and prevention disease) کودکان به سه گروه کم وزن، طبیعی و دارای اضافه وزن تقسیم شدند و میانگین سن کودکان 42/2±91/9 سال بود.
نتایج نشان داد که 97 نفر(16 درصد) از کودکان، کم وزن، 492 نفر (2/81 درصد) دارای وزن طبیعی و 17 نفر (8/2 درصد) دارای اضافه وزن هستند. درصد کم وزنی در دختران (9/16 درصد) در مقایسه با پسران( 2/15 درصد)، کم وزنی متولدین ایران (3/17 درصد) در مقایسه با متولدین افغانستان 1(/15 درصد) و کم وزنی کودکان با رتبه اول و دوم(17 درصد) در مقایسه با کودکان رتبه سوم و بالاتر(3/15 درصد) بود که از نظر آماری این اختلافات معنی‌دار نبودند.
نتایج این بررسی پیشنهاد می‌کند با توجه به فراوانی سوء تغذیه در کودکان مهاجر افغانی، برنامه‌های مداخله‌ای و آموزشی جهت بهبود رفع مشکل بهداشتی و تغذیه‌ای آنان اعمال شود.
متن کامل [PDF 213 kb]   (2049 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1386/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق