نیازهای آموزشی مرتبط با بهداشت باروری در داوطلبان ازدواج - پایش
شنبه 17 شهریور 1403
OPEN ACCESS
دوره 8، شماره 4 - ( پاییز 1388 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 385-379 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pejman Aghdak, Fereshteh Majlessi, Hojjat Zeraati, Hassan Eftekhar Ardebily. Reproductive health and educational needs among pre-marriage couples. Payesh 2009; 8 (4) :379-385
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-600-fa.html
پژمان عقدک ، فرشته مجلسی ، حجت زراعتی ، حسن افتخار اردبیلی . نیازهای آموزشی مرتبط با بهداشت باروری در داوطلبان ازدواج. پایش. 1388; 8 (4) :379-385

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-600-fa.html


چکیده:   (6674 مشاهده)
در اين مطالعه مقطعي، نيازهاي آموزشي مرتبط با بهداشت باروري، در سه حيطه بهداشت باروري، روابط با همسر و قوانين اسلامي و حقوقي، تعداد 2117 نفر از داوطلبان ازدواج در شهر اصفهان، به روش نمونه گيري در دسترس و با استفاده از پرسشنامه خودايفا مورد بررسي قرار گرفتند كه موضوعات سرطان‌هاي شايع زنان و سلامت در روابط جنسي در حيطه بهداشت باروري، روش‌هاي برقراري ارتباط با همسر و چگونگي حل اختلافات با همسر در حيطه روابط با همسر و نيز احکام شرعي مربوط به روابط جنسي و توصيه‌هاي اسلام در مورد روابط با همسران در حيطه قوانين و احکام اسلامي، مورد بررسی قرار گرفتند.
تحليل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS II انجام شد و مقايسه دو گروهی ميانگين‌ها با آ‌زمون آماری t، مقايسه نظرهاي زنان و مردان با کای مربع،‌ اولويت بندی نيازهای آموزشی با محاسبه ميانگين رتبه‌ها (Mean Rank) و مقايسه ارتباط نيازهای آموزشی در بيش از دو گروه با آناليز واريانس يکطرفه صورت گرفت. ميانگين سني در زنان، 5/22 سال (SD 2/4) سال و در مردان، 5/26 سال (SD 3/4) سال بود. بين ميزان نياز آموزشي موضوعات حيطه بهداشت باروري و شغل زنان (05/0>P)، شغل مردان (01/0>P)، سن زنان(05/0>P) و تحصيلات زنان و مردان (01/0>P)، ارتباط معني‌داري وجود داشت. همچنين بين ميزان نياز آموزشي موضوعات حيطه روابط با همسر و شغل زنان (001/0>P)، شغل مردان (05/0>P) و سن زنان و مردان (01/0>P) و نيز بين ميزان نياز آموزشي موضوعات حيطه قوانين اسلامي و حقوقي و شغل زنان (001/0>P)، سن زنان و مردان (05/0>P) و تحصيلات (01/0>P) ارتباط معني‌داري به چشم مي‌خورد.
در مردان تحصيل کرده‌تر اعلام نياز به آموزش بيشتر ديده مي‌شد، درحالی که در زنان، با افزايش تحصيلات، ميزان نياز به آموزش، کاهش پيدا مي‌كرد. ميزان نياز به آموزش در زنان با افزايش سن کاهش داشت، ولي در مردان تفاوتي در ميزان نياز گروه‌هاي مختلف سني مشاهده نشد. ميزان نياز به آموزش زنان کارمند از ساير گروه‌ها کمتر و در مردان کارمند از ساير گروه‌ها بيشتر بود. علاوه بر اين، ميزان نياز به آموزش در ساکنان شهري و روستايي، تفاوت معني‌داري نداشت. در نهايت، اولويت‌های آموزشی مورد نياز داوطلبان ازدواج با مطالب آموزشی فعلی در کلاس‌های آموزش قبل از ازدواج منطبق نبودند و آموزش‌های فعلی، در رده‌های آخر نيازهای آموزشی قرار داشتند.
متن کامل [PDF 198 kb]   (3421 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق