یک مرور سریع بر اجرای طرح تحول سلامت در بخش های زایمان بیمارستانهای ایران - پایش
شنبه 1 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 20، شماره 4 - ( مرداد - شهریور 1400 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 449-439 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

lamyian M, jalali aria K, alijanpoor M, hoorsun R, daneshfar Z, rasoulzadeh bidgoli M. Health Transformation Plan in birth departments in Iranian hospitals: A rapid review. Payesh 2021; 20 (4) :439-449
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1619-fa.html
لمیعیان مینور، جلالی آریا کتایون، علیجان پور معصومه، هورسان رزا، دانشفر زهرا، رسول زاده بیدگلی محبوبه. یک مرور سریع بر اجرای طرح تحول سلامت در بخش های زایمان بیمارستانهای ایران. پایش. 1400; 20 (4) :439-449

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1619-fa.html


1- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات بهداشت باروری و مشاوره در مامایی،دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گرگان،ایران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
5- بیمارستان امام سجاد رامسر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ایران
6- مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
چکیده:   (1342 مشاهده)
مقدمه: اصلاحات نظام سلامت یکی از راهبردی ­ترین مباحث در سراسر دنیا و مورد توجه همه دولت­ها بوده است که در بردارنده اعمال تغییرات پایدار و هدفمند برای افزایش کارایی، برابری و اثربخشی در بخش سلامت است. در ایران طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت­ ماه سال 1393 با 8 بسته خدمتی که یکی از آنها برنامه ترویج زایمان طبیعی بود، اجرا شد. این مقاله مروری نقدی بر اجرای این بخش از بسته خدمتی بود.
مواد و روش کار: ابتدا با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google، Google Scholar، ISD، PubMed مقالات مربوطه به دست آمد. کلید واژه ها عبارت بودند از: طرح تحول سلامت، زایمان،Health care - Labour . از 83 مقاله پژوهشی در مورد طرح تحول سلامت، 9 مقاله مرتبط و 3 گزارش عملکرد مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: بر مبنای نتایج مطالعات مشخص شد که این طرح موجب شده تا از میزان شیوع سزارین در مراکز آموزشی درمانی تابعه دانشگاه های علوم پزشکی کاسته شود، اما این کاهش هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد. همچنین نتایج نشانگر افزایش میزان رضایت­مندی مادران باردار بستری بود. اگر چه پزشکان به دلیل افزایش درآمد بیش از سایرین از اجرای طرح رضایت داشتند، اما در مورد سایر، ناعدالتی در میزان درآمد، مهمترین دلیل عدم رضایت آنها در این طرح بود.
نتیجه گیری: در مطالعات بررسی شده، یکی از مهمترین عوامل سوق دهنده بیماران به سمت زایمان طبیعی و بیمارستانهای دولتی علاوه بر بهره مندی از مزایای مالی طرح، ماماهای شاغل در این مراکز بودند که به عنوان ذینفعان این طرح در نظر گرفته نشده­ اند. هرچند حتی ماماهای شاغل در بیمارستانها نیز به دلیل بی عدالتی نظام پرداخت از اجرای طرح ناراضی هستند. با توجه موارد گفته شده و همچنین مشکلات بیمه سلامت به دلیل کمبود بودجه، لازم است طرح تحول سلامت مورد تجدید نظر قرار گیرد.
متن کامل [PDF 927 kb]   (830 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: 1400/1/25 | پذیرش: 1400/5/9 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/5/23 | انتشار: 1400/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق