بررسی فاصله مطلوب ازدواج تا فرزندآوری از نظر جوانان در آستانه ازدواج - پایش
جمعه 31 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 16، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1396 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 250-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahsa Saadati, Arezoo Bagheri. Ideal first birth interval: A study of pre-marriage Youths. Payesh 2017; 16 (2) :239-250
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-121-fa.html
مهسا سعادتی ، آرزو باقری . بررسی فاصله مطلوب ازدواج تا فرزندآوری از نظر جوانان در آستانه ازدواج. پایش. 1396; 16 (2) :239-250

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-121-fa.html


1- مرکز موسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور، تهران، ایران
چکیده:   (3865 مشاهده)
مقدمه: فاصله ازدواج تا فرزندآوری در مطالعات سلامت همگانی و جمعیتی با توجه به تأثیری که در باروری و مرگ و میر مادران و نوزادان می‌گذارد، از اهمیت بسزایی برخوردار است. با توجه به تعیین کنندگی فاصله مطلوب ازدواج تا فرزندآوری نیز با توجه به این‌که نگرش افراد در زمینه فرزندآوری را تعیین می‌نماید، ضرورت دارد.
مواد و روش کار: با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته، اطلاعات حدود 12500 نفر از زنان و مردان جوان در آستانه ازدواج کل کشورکه به منظور دریافت مشاوره پیش از ازدواج به مراکز آموزشی واقع در مراکز استان‌ها در سال 1393 مراجعه نموده بودند، با روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای طبقه‌بندی و در مطالعه‌ای مقطعی جمع‌آوری شدند. در این مطالعه، تأثیر متغیرهای پیش‌بین مؤثر بر روی فاصله مطلوب ازدواج تا فرزندآوری با استفاده از روش‌های تک متغیره بقا و مدل کاکس طبقه‌بندی شده به تفکیک طبقات استانی بررسی گردید.
یافته ها: نتایج نشان دادالگویی متفاوت از لحاظ معنی‌داری متغیرهای جنسیت، محل سکونت، سن، سطح تحصیلی، وضع فعالیت، تعداد فرزندان ایده‌آل و ترجیح جنسی بر بقای عدم فرزندآوری در طبفات مختلف استانی وجود دارد.
بحث و نتیجه گیری: با وجود تفاوت در عوامل (و اندازه ضرایب) مؤثر بر بقای عدم فرزندآوری در طبقات مختلف استانی، این اثرات هم جهت با یکدیگر بودند. بقای عدم فرزندآوری زنان بیشتر از مردان، روستاییان بیشتر از شهری‌ها، سطوح پایین‌تر تحصیلی بیشتر از سطوح بالاتر تحصیلی، سطوح مختلف وضع فعالیت بیشتر از دانشجویان، جوانان با تعداد فرزند ایده‌آل بزرگتر بیشتر از جوانان با تعداد فرزند ایده‌آل کوچکتر، جوانان با ترجیح جنسی بیشتر از جوانان بدون ترجیح جنسی و مسن‌تر‌ها بیشتر از جوانترها بود.
 
متن کامل [PDF 924 kb]   (1548 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1395/10/25 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1395/11/12 | انتشار: 1395/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق