Payesh (Health Monitor) Journal
پایش
Payesh
Medical Sciences
http://payeshjournal.ir
1
admin
1680-7626
2008-4536
10.61186/payesh
2008-4536
fa
jalali
1385
4
1
gregorian
2006
7
1
5
3
online
1
fulltext
fa
وضعیت آموزش تغذیه و عوامل مؤثر بر آن از دیدگاه مادران و کودکان دبستانی تهران: یک مطالعه کیفی
Nutrition education: as perceived by school children and their mothers
توصیفی
Descriptive
این پژوهش کیفی با هدف شناخت وضعیت فعلی آموزش تغذیه، منابع و موضوعات آموزش تغذیه و نحوه آموزش مطلوب از دیدگاه کودکان و مادران آنها انجام شده است. اطلاعات اولیه به روش بحث گروهی متمرکز از 128 دختر و پسر 6 تا 11 ساله و 32 مادر، در دو منطقه (1 و 6) تهران جمع آوری شد. اهداف پژوهش بر اساس 2 راهنمای سؤالات گروههای هدف (مادران و کودکان) طراحی شد. کل تحقیق شامل 20 بحث گروهی (16 بحث برای کودکان و 4 بحث برای مادران) بود. همه کودکان آگاهیهای تغذیهای را از خانواده و تلویزیون کسب کرده بودند و اکثر کودکان دوست داشتند مطالب آموزشی را از پدر، مادر و سایر افراد خانواده یاد بگیرند. همچنین بهترین مکانهای آموزش تغذیه از نظر کودکان، مدرسه، خانه و مطب پزشک بود و اکثر آنها مؤثرترین روش آموزش را بهصورت نمایش، قصه و مطالعه مستقیم میدانستند. از دیدگاه مادران افرادی که برای آموزش کودکان مناسب هستند بهترتیب معلم، مربی بهداشت، پدر و مادر و همسالان بوده و مدرسه به عنوان مؤثرترین مکان برای آموزش محسوب میشود. یافتههای این پژوهش نشان داد که کودکان نیاز بیشتری برای آموختن مطالب تغذیهای دارند. آنها نیاز دارند تا بیش از آنچه تاکنون آموختهاند، بیاموزند. به همین جهت تهیه و تدوین برنامههای آموزش تغذیه هدفمند و طولانی مدت از طریق تلویزیون و سایر رسانههای تأثیر گذار با مشورت کارشناسان مربوطه اعم از کارشناسان تغذیه و آموزش بهداشت ضروریست.
<div style="text-align: justify;">Objective (s): To examine nutrition education as perceived by school children and their mothers.<br>
Methods: This was a qualitative study using focus group discussion (FGD). The research team consisted of a coordinator, one or two observers and two note takers Each FGD was held with 6 to 8 person and each session tasted about 60 minutes. The fieldwork ecuvtues of the study included 20 FGD sessions, 16 for children grades I" to 4•h and 4 for mothers. The study was held in 2 districts of Tehran. At the end of each group discussion all notes were completed, coded, analyzed and classified by team members.<br>
Results: The findings showed that children were eager to learn on effects of healthy foods. Children indicated<br>
that TV was the most important and effective teaching medium, In addition to TV, food advertisements, school staff especially teachers were among the most common named on children's nutritional behaviors. Most of children preferred to learn nutritional subjects from father, mother and other family members. The mothers preferred teachers, health instructors' parents and classmates as the source of knowledge and schools as the most effective place for teaching/or educating nutritional subjects.<br>
Conclusion: The study results suggest that children need to learn more about nutrition and foods. Designing longitudinal nutrition education projects aiming at children through TV or other effective media arc essential</div>
آموزش تغذیه, مادران و کودکان
Nutrition education, Mothers and children, Study
0
0
http://payeshjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-10-721&slc_lang=fa&sid=1
Abdollahi M.
مرتضی عبداللهی
100319475328460011381
100319475328460011381
No
Abtahi M.
میترا ابتهی
100319475328460011382
100319475328460011382
Yes
Amini M.
مریم امینی
100319475328460011383
100319475328460011383
No
Dadkhab M.
منیره دادخواه
100319475328460011384
100319475328460011384
No
Zoghi T.
تلما ذوقی
100319475328460011385
100319475328460011385
No
bslami M.
مریم اسلامی
100319475328460011386
100319475328460011386
No
Kianfar H.
هایده کیانفر
100319475328460011387
100319475328460011387
No
Assasi N.
نازیلا اساسی
100319475328460011388
100319475328460011388
No
Kalantari N
ناصر کلانتری
100319475328460011389
100319475328460011389
No