پایش
سه شنبه 19 فروردین 1404
OPEN ACCESS

جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای پوررضا

ابوالقاسم پوررضا،
دوره 2، شماره 4 - ( پاییز 1382 )
چکیده

در این مقاله ابتدا تعاریفی فشرده از علم اقتصاد، دیدگاه های ناظر به آن و تحولات موثر در شکل گیری آن ارایه می شود. تفاوت های بازار بهداشت و بازار کالا و نیز عرصه های مورد تاکید در اقتصاد بهداشت، متعاقب آن مورد بحث قرار می گیرند و در ادامه مسایل مرتبط با سیاست گذاری در این عرصه طرح و تحلیل می شود (البته به اختصار). فرایندهای تغییر و رویکردهای نوین در مدیریت و نظام های بهداشتی به همراه خلاصه ای از مباحث مطروحه، آخرین قسمت این نوشته را شکل می دهند. توجه به این عرصه ها به ویژه در کشورهای در حال توسعه که با محدودیت وسیع منابع از یک سو و نیازهای گسترده بهداشتی-درمانی از سوی دیگر مواجه هستند، می تواند به نوعی، خردگرایی سازمانی و برنامه ریزی را تقویت نموده و بهره مندی بیشتر از منابع را تحقق بخشد.
سیدمهرداد محمدی، ابوالقاسم پوررضا،
دوره 4، شماره 1 - ( زمستان 1383 )
چکیده

مباحث رابطه کارگزاری (Agency relationship)، تعارض منافع (Conflict of interest) و عدم تقارن اطلاعات (Asymmetry of information) در نظام های اقتصادی معمول و در حاکمیت بنگاهی (Corporate governance) به تفصیل مورد بررسی و توجه قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده است تا این بحث را در عرصه صنعت خدمات بهداشتی-درمانی (Healthcare industry) به بررسی و اشکال و دینامیسم آن را در این بخش شناسایی کنیم. باتوجه به نقش محوری نظام بیمه سلامتی (Health insurance) در این بخش، ماهیت هزینه کارگزاری در هریک از اشکال بیمه گذاری مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان نیز راه حل های مهار یا حذف این پدیده در هریک از نظام های بیمه پیشنهاد شده اند.
دکتر وحید خوری، دکتر ادوین بیوکیانس، شیما چنگیزی، دکتر ابوالقاسم پوررضا، رمضان زینعلی،
دوره 8، شماره 1 - ( زمستان 1387 )
چکیده

فرآیند مشاوره یکی از مهم‌ترین شاخص‌های مراقبت از بیمار به شمار می‌آید. تحقیق حاضر با هدف تعیین متوسط زمان مشاوره و عوامل مؤثر بر آن در پزشکان عمومی شهر گرگان انجام شده است.
در این پژوهش، 620 مورد مشاوره، از62 پزشک عمومی، مورد بررسی قرارگرفتند. داده‌ها پس از ورود به رایانه تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان دادند که متوسط زمان مشاوره در گرگان 6/2±9/6 دقیقه بود. زمان مشاوره با افزایش میانگین اقلام داروهای تجویزی و افزایش تعداد دفعات قطع مشاوره، افزایش می‌یافت (P<0.05).
زمان مشاوره با عواملی از قبیل تعداد دفعات قطع مشاوره توسط بیمار، سطوح تحصیلی وی و حجم تجویز نسخ توسط پزشک ارتباط مستقیم داشت (P<0.05). زمان مشاوره در پزشکان شهر گرگان، نسبت به بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، کمتر است. عوامل متعددی مانند تعداد زیاد بیماران در اتاق انتظار و حجم زیاد تجویز توسط پزشک می‌تواند این کاهش را توضیح دهد.
خسرو رفائی شیرپاک، مریم چینی چیان، حسن افتخار اردبیلی، ابوالقاسم پوررضا، علی رمضانخانی،
دوره 9، شماره 3 - ( تابستان 1389 )
چکیده

سلامت جنسی جزء مهمی از سلامت بوده و تأکید روز افزونی بر اهمیت پرداختن به آن وجود دارد. در ایران علی‌رغم اقدامات قابل ستایشی که در پاسخ‌گویی به نیازهای سلامت باروری به انجام رسیده است، به نظر می‌رسد هنوز برنامه جامعی در جهت آموزش سلامت جنسی وجود نداشته باشد. هدف از این مطالعه کشف نظر زنان متأهل در سن باروری در مورد نیازهای آموزشی سلامت جنسی و محتوای مناسب چنین آموزشی بود. 21 زن در سن باروری به روش نمونه‌گیری گلوله برفی (Snowball Sampling) و 18 ارائه کننده خدمات تنظیم خانواده در مراکز بهداشتی ـ درمانی شهر تهران از طریق بحث گروهی متمرکز مورد مصاحبه قرار گرفتند. نتایج به دست آمده در چهار موضوع کلی قابل طبقه بندی شد: نیازهای آموزشی زنان، نیازهای آموزشی شوهران آنان، رفتارهایی که زنان در روابط جنسی خود نمی‌پسندند و نظر زنان در مورد مورد آموزش سلامت جنسی. تحلیل داده‌ها نشان داد نیازهای اصلی آموزش سلامت جنسی برای زنان و شوهران آنان موضوعات متنوعی را در مورد اصول پایه و رفتارهای جنسی شامل می‌شود. به نظر می‌رسد زنان از بعضی رفتارهای جنسی، شکایت و سؤالات زیادی در این ارتباط داشته باشند. آنان عقیده داشتند که آموزش سلامت جنسی تأثیر زیادی بر زندگی زناشوئی آنان خواهد داشت. به نظر می‌رسد شناخت حساسیت‌های فرهنگی و واقعیت‌های موجود در روابط زوجین و درک نیازهای آنان، آنچنان که خود می‌گویند به طراحی برنامه آموزش سلامت جنسی متناسب با نیاز واقعی افراد کمک شایانی خواهد کرد.
سحر گودرزی، ابوالقاسم پوررضا، زهرا کاوسی، عبدالله الماسیان کیا،
دوره 13، شماره 3 - ( خرداد ـ تیر 1393 )
چکیده

نزديک به 10 درصد از سبد هزينه جاري بيمارستان‌ها، صرف خريد حامل‌هاي انرژي مي‌شود. تعيين ميزان انرژي مصرفي بر اساس تخت بيمارستاني، مي‌تواند به عنوان يک معيار در محاسبه هزينه مصرف انرژي در بيمارستان‌ها محسوب گردد. همچنين هزينه واقعي تخت روز و تعيين سهم انرژي در بودجه بيمارستان‌ها و شناسايي بيمارستان‌هايي که مصرف انرژيي بالايي دارند، بسيار مؤثر و مفيد است.
مطالعه حاضر، از نوع کاربردي و به صورت مقطعي در يك دوره سه ساله (1389-1387) انجام شد. جامعه پژوهش، شامل 6 بيمارستان دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي ـ درماني تهران (بيمارستان‌هاي امام خميني (ره)، وليعصر (عج)، دكتر شريعتي، بهارلو، مركز طبي کودکان و فارابي) بود. براي انجام اين مطالعه به دو دسته اطلاعات نياز بود: اطلاعات مربوط به مصرف انرژي که با مراجعه مستقيم به بيمارستان‌ها و دريافت قبوض آب، برق و گاز به دست آمده و اطلاعات مربوط به شاخص‌هاي تخت که از مركز فناوري و اطلاعات دانشگاه علوم پزشكي تهران گرد آوري شد. تحليل داده‌ها نيز با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
در طول مدت سه سال، ميانگين مصرف آب 99/2 و برق 38/13 تا 30/22 برابر مصرف استاندارد جهاني و ميانگين مصرف گاز به ازاي هر تخت روز، 5/19 متر مکعب بوده است. بين متغيرهاي مربوط به تخت با مصرف برق، آب و گاز، همبستگي معني دار مثبت وجود داشت. استفاده از سامانه‌‌هاي مديريت مصرف انرژي جهت صرفه جويي در مصرف انرژي در ساختمان ضروري به نظر مي‌رسد. با تشکيل کميته مصرف انرژي و برقراري سمتي در مراکز سلامت، تحت عنوان ناظر ويژه انرژي، برنامه ريزي هدفمند در جهت بهينه سازي و آموزش و فرهنگ سازي مصرف انرژي در بين پرسنل و مديران بيمارستان و ترويج راهکارهاي خلاقانه، مي‌توان به بهينه سازي مصرف انرژي و كاهش هزينه‌هاي جاري بيمارستان دست يافت.

فریناز مقدسی، علی محمد مصدق راد، ابوالقاسم پوررضا،
دوره 22، شماره 3 - ( خرداد ـ تیر 1402 )
چکیده

مقدمه: عفونت محل جراحی در مدت ۳۰ روز پس از عمل جراحی ایجاد شده و پوست و بافت زیر جلدی محل برش جراحی را درگیر می‌کند. عفونت محل جراحی علاوه بر آسیب رساندن به بیمار، هزینه زیادی به نظام سلامت تحمیل می‌کند. این پژوهش با هدف برآورد هزینه عفونت محل جراحی در بیمارستان انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی به روش ارزیابی پزشک در یک بیمارستان دانشگاهی در کاشان انجام شد. تعداد ۱۱۵ بیمار از ۱۱،۰۲۳ بیمار عمل جراحی شده در این بیمارستان در سال ۱۳۹۶، مبتلا به عفونت محل جراحی شدند. اقدامات پزشکی و پرستاری اضافی انجام شده و هزینه‌های مربوطه برای تشخیص، درمان و مراقبت عفونت محل جراحی توسط یک پزشک عمومی مجرب و دو پرستار با تجربه از زمان ابتلا به عفونت تا ترخیص با مطالعه پرونده پزشکی بیمار شناسایی و محاسبه شد. داده‌ها با نسخه ۱۶ نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیل شدند.
یافته ها: در این مطالعه شیوع عفونت محل جراحی برابر با ۰/۰۴ درصد بود. میانه هزینه کل عفونت محل جراحی هر بیمار ۳۳،۰۸۹،۵۷۲ ریال برآورد شد که شامل هزینه­های مصرف دارو (۷،۸۳۸،۴۱۲ ریال)، آزمایشات (۱،۲۹۴،۲۴۴ ریال)، تصویربرداری (۱،۴۶۲،۶۹۲ ریال)، جراحی مجدد (۷،۹۳۸،۱۵۸ ریال) و سایر خدمات (۱۴،۵۵۶،۰۶۶ ریال) بود. هزینه عفونت محل جراحی با سن بیمار، بیماری دیابت، نوع جراحی، مدت زمان جراحی، جاگذاری وسیله در بدن بیمار، مدت زمان بستری بیمار قبل از عفونت و بخش بستری بیمار ارتباط معنادار داشت.
نتیجه گیری: عفونت محل جراحی هزینه زیادی به بیمار، سازمان بیمه سلامت و بیمارستان تحمیل می‌کند. سیاستگذاران نظام سلامت و مدیران بیمارستان‌ها باید از مداخلات مناسب برای پیشگیری و کنترل عفونت‌های محل جراحی استفاده کنند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق