بررسی معلومات پسران دانشجو در مورد اچ ای وی/ایدز و انتقال جنسی آن - پایش
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 17، شماره 6 - ( آذر ـ دی 1397 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 702-687 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalajabadi-Farahani F, Akhondi M M, Abbasi , M. Knowledge on HIV and sexual transmission of HIV among male college students. Payesh 2018; 17 (6) :687-702
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-955-fa.html
خلج آبادی فراهانی فریده، آخوندی محمد مهدی، عباسی مریم. بررسی معلومات پسران دانشجو در مورد اچ ای وی/ایدز و انتقال جنسی آن . پایش. 1397; 17 (6) :687-702

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-955-fa.html


1- مموسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی باروری، پژوهشگاه ابن سینا، تهران، ایران
3- دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
چکیده:   (3713 مشاهده)
مقدمه: شواهد اخیر نشان دهنده روند افزایشی انتقال جنسی اچ آی وی و شیوع آن در بین زنان در ایران و همچنین افزایش رفتارهای پرخطر جنسی قبل از ازدواج در سالهای اخیر بوده است. با این حال به نظر می رسد هیچ آموزش جامع و مدونی در مورد سلامت جنسی شامل اچ ای وی به نوجوانان و جوانان قبل از ازدواج ارائه نمی گردد، هدف این مطالعه، تعیین میزان معلومات پسران جوان در مورد راههای انتقال اچ ای وی و ایدز بخصوص انتقال جنسی اچ ای وی و عوامل مرتبط با آن بود.
مواد و روش کار: در پیمایش مقطعی که بین 1357 دانشجوی پسر دانشگاه‌های آزاد و دولتی شهر تهران در سال 93-1392 انجام شد، نمونه ها بصورت سهمیه‌ای دو مرحله­ای از سه دانشگاه دولتی و یک واحد دانشگاهی آزاد انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده‌ها پرسشنامه ساختارمند رواو پایا بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی،تی تست و آنالیز واریانس با استفاده از نرم افزارspss16 انجام شد.
یافته ها: میانگین ]انحراف معیار[ سنی پسران، 22 سال [76/2] بود. آمار توصیفی نشان داد که  اطلاعات نادرست و یا عدم آگاهی در مورد راههای مختلف انتقال اچ آی وی از 13% تا 58% متغیر است. بیشترین اطلاعات نادرست به ترتیب در مورد "انتقال عفونت از طریق نیش پشه، خون دادن با سرنگ نو، تماس با خون آلوده به اچ ای وی بدون بریدگی پوست، استفاده از توالت مشترک، استفاده از سرنگ مشترک و تماس جنسی با فرد آلوده به اچ ای وی " بود. اگرچه میانگین نمره آگاهی در مورد "راههای مختلف انتقال اچ آی وی" و همچنین" انتقال جنسی اچ ای وی "، در حد متوسط بود، ولی تنوع مهمی در معلومات در خصوص راههای مختلف انتقال اچ ای وی وجود داشت. همچنین با اینکه 87% پسران از انتقال جنسی اچ ای وی با فرد آلوده اطلاع داشتند، ولی اطلاعات دقیق تر در مورد انتقال اچ ای وی در انواع مختلف تماس جنسی کم بود، بطوریکه بین 7/12% تا 3/50% دانشجویان، در مورد انتقال اچ آی وی در تماس جنسی نامتعارف آگاه نبودند. عوامل فردی و اجتماعی مرتبط با معلومات کلی پسران در خصوص راههای انتقال اچ ای وی و انتقال جنسی اچ ای وی نیز بررسی شدند.
بحث و نتیجه گیری: این نتایج لزوم اطلاع رسانی کامل و جامع و اصلاح باورهای نادرست بخصوص در مورد انتقال جنسی اچ آی وی را در نوجوانان و جوانان بیش از پیش روشن می سازد. به نظر می‌رسد تمرکز آموزشها بر نوجوانان و جوانان بویژه وضعیت اجتماعی اقتصادی خاص آنها و نیز در افراد با رفتارهای پرخطر ضروری است.
متن کامل [PDF 1028 kb]   (1145 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/11/6 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/11/15 | انتشار: 1397/11/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق