درک مادران از مؤلفه های اقتصادی و اجتماعی اضطراب زا در دوران بارداری؛ یک مطالعه کیفی - پایش
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 17، شماره 6 - ( آذر ـ دی 1397 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 665-657 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arfaie K, Nahidi F, Simbar M. A qualitative investigation on mothers’ perception of socioeconomic determinants of induced anxiety during pregnancy. Payesh 2018; 17 (6) :657-665
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-926-fa.html
ارفعی کتایون، ناهیدی فاطمه، سیمبر معصومه. درک مادران از مؤلفه های اقتصادی و اجتماعی اضطراب زا در دوران بارداری؛ یک مطالعه کیفی. پایش. 1397; 17 (6) :657-665

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-926-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3234 مشاهده)
مقدمه: اضطراب در بارداری پدیده ای شایع و توام با عوارض گسترده مادری و نوزادی است. این اختلال در هر جامعه ای میتواند ریشه در عوامل و ابعاد مختلفی ازجمله عوامل اقتصادی و اجتماعی داشته باشد که این مطالعه با هدف شناخت هر چه بیشتر این مولفه ها از دیدگاه زنان باردار انجام شده است.
مواد و روش کار: این مطالعه با رویکرد تحلیل محتوی کیفی، در میان زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی درمانی شهر تهران از خرداد تا دی  1395 (با روش نمونه گیری هدفمند) انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته استفاده شد و نهایتا داده ها با نرم افزار Maxqda تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: در این مطالعه زنان باردار ازگروهها ی مختلف اجتماعی؛ با طیف سنی (41-18) سال شرکت داشتند دخالت نادرست اطرافیان، تبعیض  جنسیتی، کیفیت حمایت، تعارض بارداری با نقش اجتماعی و نگرانی از هزینه ها به عنوان عوامل اقتصادی و اجتماعی اضطراب بارداری تبیین گردیدند.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که نتایج این مطالعه به شناخت عوامل اقتصادی و اجتماعی ایجاد اضطراب در بارداری کمک شایانی نمود، به نظر میرسد، اتخاذ تدابیر لازم در جهت بستر سازی فرهنگی برای رفع تبعیض جنسیتی و حفظ حریم خصوصی خانواده ها و حمایت همه جانبه از مادران از اولیت های مهم به شمار میرود، در عین حال غربالگری و ارجاع به موقع زنان در معرض خطر باید در برنامه های سلامت مادران گنجانده شود.
متن کامل [PDF 595 kb]   (1148 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/10/10 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/11/15 | انتشار: 1397/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق