مطالعه الگوی مصرف خدمات بهداشتی و درمانی در سبد مصرفی خانوارهای استان کرمان در سال های 81-1375 - پایش
چهارشنبه 11 تیر 1404
OPEN ACCESS
دوره 5، شماره 2 - ( بهار 1385 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barati A, Ghaderi H, Haj Hassani D. Health services utilization trends among households in Kerman: 1996-2002. Payesh 2006; 5 (2)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-744-fa.html
احمد براتی ، حسین قادری ، دیلی حاج حسنی . مطالعه الگوی مصرف خدمات بهداشتی و درمانی در سبد مصرفی خانوارهای استان کرمان در سال های 81-1375. پایش. 1385; 5 (2)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-744-fa.html


چکیده:   (6541 مشاهده)
مناسب‌ترين هدف براي خدمات بهداشتي و درماني، دسترسي يكسان افراد به خدمات مذكور است. از راه‌هاي تجزيه و تحليل دسترسي افراد به خدمات و تسهيلات بهداشتي و درماني، بررسي هزينه‌هاي بهداشتي و درماني خانوار است كه يكي از گروه‌هاي هشتگانه اصلي در سبد هزينه خانوار است. بنابر اين در اين پژوهش الگوي مصرف خدمات بهداشتي و درماني در سبد مصرفي خانوارهاي استان كرمان طي سال‌هاي 81-1375 مورد مطالعه قرار گرفت.
در اين پژوهش كه از نوع توصيفي ـ تحليلي گذشته‌نگر مي‌باشد، داده‌هاي اوليه از اسناد و مدارك مركز آمار ايران و بانك مركزي ايران استخراج گرديده و پس از پردازش با نرم‌افزار EXCEL، توسط نرم‌افزار SPSS مورد تحليل قرار گرفته است.
پژوهش نشان مي‌دهد كه هزينه كل بهداشت و درمان در مناطق شهري و روستايي استان كرمان طي سال‌هاي مورد بررسي، بدون در نظر گرفتن اثر قيمت، روند افزايشي داشته است. در مورد انواع خدمات بهداشتي و درماني مورد بررسي نيز در هر دو منطقه شهري و روستايي، هزينه دارو و مراجعه به پزشك عمومي در تمام هفت سال روند افزايشي، هزينه مراجعه به پزشك متخصص در مناطق روستايي روند كاهشي و هزينه ساير خدمات در بعضي سال‌ها افزايش و در بعضي سال‌ها كاهش يافته است.
بررسي هزينه‌هاي بهداشتي و درماني در گروه هاي هزينه‌اي خانوار با درآمد پايين (گروه اول)، با درآمد متوسط (گروه دوم) و با درآمد بالا (گروه سوم) كه توسط آزمون t با 95 درصد اطمينان انجام گرفت حاكي از آن است كه در مناطق شهري، ميانگين هزينه‌هاي بهداشتي و درماني تنها در دو گروه «اول و دوم» داراي اختلاف معني‌دار بوده است. در صورتي كه در مناطق روستايي، در گروه‌هاي «اول و دوم»، «اول و سوم» و «دوم و سوم» اين تفاوت معني‌دار است.
به دليل اين كه سلامت فرد ساير فعاليت‌هاي وي را تحت تأثير قرار مي‌دهد، بنابر اين افزايش هزينه كل بهداشت و درمان خانوارها بدون در نظر گرفتن اثر قيمت، يك موضوع جدي است و سياست‌هاي بهداشتي و درماني بايستي در جهت تعديل آن باشد. از قبيل: توسعه گسترده‌تر پوشش بيمه و افزايش سهم دولت در ارايه خدمات سلامت، به گونه‌اي كه هزينه پرداختي توسط مصرف كننده كاهش يابد.
متن کامل [PDF 177 kb]   (2322 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1385/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق