اثر سن بر شیوع اختلالات اسکلتی ـ عضلانی اندام‌های فوقانی در کارگران کارخانه نساجی قائم شهر - پایش
دوره 6، شماره 2 - ( بهار 1386 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5067 مشاهده)
با توجه به شیوع بالای اختلالات اسکلتی ـ عضلانی اندام‌های فوقانی و نیز تأثیر سن بالا در بروز اختلالات در کارگران کارخانه نساجی این تحقیق درسال 1383نجام گرفت.
تحقیق مورد نظر، بررسی توصیفی بر روی 385 نفر کارگر مرد کارخانه نساجی در رابطه با توزیع سنی و تأثیر آن بر بروز اختلالات اسکلتی ـ عضلانی اندام فوقانی است. شیوع اختلالات در چهار بخش از اندام فوقانی شامل شانه، آرنج، مچ دست، و دست و انگشتان مورد مقایسه قرار گرفت و رابطه اختلالات چهار بخش مذکور با گروه‌های سنی و تجزیه وتحلیل آنها با برنامه آماری SPSS و Excell انجام پذیرفت. همچنین از پرسشنامه اسکلتی ـ عضلانی استاندارد نوردیک بهره گرفته شد.
2/86 درصد از شاغلین در گروه سنی بیش از40 سال بوده و درصد شیوع اختلالات دست و انگشتان مچ, آرنج و شانه به ترتیب 18/73، 3/62، 16/60 و
73/57 درصد بوده است و 7/19 درصد از شاغلین فاقد هرگونه اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در اندام‌های فوقانی بودنـد. همچنین بین درصــد شیوع اختلالات اسکلتی ـ عضلانی بخش‌های انتهایی اندام‌های فوقــانی و گروه‌های سنی مختلف ارتباط آماری معنــی‌داری برقرار بود(05/0>P).
با توجه به بالابودن گروه سنی اکثریت شاغلین کارخانه و نیز عواملی از جمله تحرک زیاد، تغذیه نامناسب، بار کاری زیاد، اتخاذ وضعیت‌های بدنی نامناسب هنگام کار، اعمال نیروی بیش از اندازه، عدم وجود وقفه‌های استراحتی در بین دوره‌های کاری و ... میزان شیوع اختلالات در مفاصل و عضلات دست و انگشتان از بقیه بیشتر بوده و بعد از آن به ترتیب مچ، آرنج و شانه قرار دارند. با رعایت عوامل فوق و اتخاذ برنامه‌های آموزشی و طراحی مناسب پست‌های کاری و نیز بکارگیری نیروی جوان و انجام معاینات دوره‌ای و استخدامی می‌توان شیوع اختلالات اندام فوقانی را تا حد قابل ملاحظه کاهش داد.
متن کامل [PDF 530 kb]   (4653 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1386/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.