تحلیل پاسخ‌های پادتن (آنتی بادی) ناشی از واکسن سرخک با وجود داده‌های سانسور شده - پایش
دوره 9، شماره 1 - ( زمستان 1388 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 82-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5779 مشاهده)
تحليل پاسخ‌های پادتن (آنتی بادی) سرمی سرخک، ابزار مهمي برای تعيين سطح ايمني در جمعيت واکسينه شده و نيز تعيين عوامل تأثير گذار بر ايمنی محافظت کننده است. معمولاً مقادير غلظت‌های پادتن توليد شده به وسيله روش‌های کمی عيارگيری مانند الايزا از سمت چپ سانسور شده هستند که اين سانسور شدگی ناشی از حد رديابي روش عيارگيری و يا نقطه برشی است که در ارتباط با آستانه مصونيت در برابر بيماری بنا نهاده شده است. برای کاهش اثر داده های سانسور شده در برآورد شاخص‌ها استفاده از يک مدل رگرسيون سانسور شده پيشنهاد شده است.
نمونه مورد مطالعه در اين تحقيق شامل 200 نفر از افراد 25-5 ساله بود که سطح پادتن IgG بر ضد سرخک در آنها در دو مرحله قبل و بعد از واکسيناسيون اندازه گيری شده بود. 11 درصد از کل افراد دارای تيتر پادتن پس از واکسيناسيون کمتر از حد رديابی بودند كه اين رقم در مردان 5/13 و در زنان، حدود 9 درصد بوده است. قبل از به كارگيري يك مدل رگرسيوني، ميانگين تيتر آنتی بادی پس از واکسيناسيون، در زنان ، 26 درصد بيشتر از مردان بود كه اين نسبت، پس از بکارگيری مدل رگرسيون سانسور شده به 39 درصد رسيده است. هر دو نسبت نشان‌دهنده مصونيت زايی بيشتر واکسن سرخک در زنان نسبت به مردان بوده‌اند (05/0>P).
درصد افراد مقاوم در برابر بيماری سرخک در کودکان و نوجوانان کمتر از 16 سال، 83 درصد و در جوانان 16تا 25 ساله حدود 88 درصد بوده است، ولی ارتباط معنی‌داری بين سن و مصونيت عليه سرخک ديده نشد ( 4/0=P).
متن کامل [PDF 191 kb]   (2790 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1388/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.