نقش باورهای غیر منطقی سلامت منبع کنترل سلامت و سبک زندگی سلامت محور در پیش بینی احتمال خطر ابتلای به دیابت - پایش
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 17، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1397 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 178-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalil Fathabadi, Mona Izaddost, Davood Taghavi, Bita Shalani, Saeid Sadeghi. The Role of Irrational Health Beliefs, Health Locus of Control and Health-Oriented Lifestyle in Predicting the Risk of Diabetes. Payesh 2018; 17 (2) :169-178
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-56-fa.html
جلیل فتح آبادی ، مونا ایزد دوست ، داوود تقوایی ، بیتا شلانی ، سعید صادقی . نقش باورهای غیر منطقی سلامت، منبع کنترل سلامت و سبک زندگی سلامت محور در پیش بینی احتمال خطر ابتلای به دیابت. پایش. 1397; 17 (2) :169-178

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-56-fa.html


1- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
3- دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (3820 مشاهده)
مقدمه: در پژوهش پیش رو به بررسی نقش باورهای غیرمنطقی سلامت، منبع کنترل سلامت و سبک زندگی سلامت محور در پیش‌بینی احتمال خطر ابتلای به دیابت پرداخته شد.
مواد و روش کار: این پژوهش از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن شامل اعضای خانه سلامت سرای محله ایرانشهر بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 100 نفر از مبتلایان به دیابت و 100 نفر از افراد سالم به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه باورهای غیرمنطقی سلامت، منبع کنترل سلامت و نیمرخ سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت جمع آوری شد و به وسیله روش‌ تحلیل رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم افزار SPSS24 تحلیل شدند.
نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای موردنظر قادر به پیش‌بینی ابتلا به دیابت در 92 درصد زنان و 90 درصد مردان مبتلا به این بیماری می باشند. به طورکلی و با توجه به پیش-بینی صحیح 89 درصدی افراد سالم و دیابتی شرکت کننده در این مطالعه، الگو برازش مناسبی داشت.
بحث و نتیجه گیری: باورهای غیرمنطقی سلامت، منبع کنترل سلامت و سبک زندگی سلامت محور می‌توانند خطر ابتلا به دیابت را پیش بینی کنند و می‌توان گفت که با ایجاد تغییر در باورهای غیرمنطقی، منبع کنترل سلامت و تغییر در سبک زندگی افراد می‌توان خطر ابتلای آنان به دیابت را کاهش داد.
 
متن کامل [PDF 828 kb]   (1730 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1396/11/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1396/12/19 | انتشار: 1396/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق