تأثیر پی گیری تلفنی پرستار بر کیفیت زندگی بیماران دیابتی - پایش
یکشنبه 4 خرداد 1404
OPEN ACCESS
دوره 11، شماره 5 - ( مهر ـ آبان 1391 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 717-711 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabandeh Sadeghi, Reza Derakhshan. Effect of nurse-led telephone follow up )telenursing( on quality of life among diabetic patients. Payesh 2012; 11 (5) :711-717
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-430-fa.html
تابنده صادقی ، رضا درخشان . تأثیر پی گیری تلفنی پرستار بر کیفیت زندگی بیماران دیابتی. پایش. 1391; 11 (5) :711-717

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-430-fa.html


چکیده:   (5979 مشاهده)
طبيعت مزمن ديابت و عوارض ناشي از آن منجر به کاهش کيفيت زندگي مي‌گردد. با توجه به ماهيت بيماري، لزوم پي گيري متناسب با وضعيت اين بيماران ضروري است. از اين رو، مطالعه حاضر با هدف بررسي تأثير پي گيري تلفني پرستار بر کيفيت زندگي در مبتلايان به ديابت انجام گرفت.
در اين مطالعه نيمه تجربي 70 بيمار ديابتي به روش نمونه گيري آسان از بين بيماران داوطلب تحت پوشش کلينيک ديابت رفسنجان انتخاب شدند. ابزار جمع آوري اطلاعات شامل پرسشنامه حاوي سؤالات مربوط به متغيرهاي جمعيت شناختي و پرسشنامه کيفيت زندگي SF-36 بود. جمع آوري اطلاعات با استفاده از پرسشنامه در بدو ورود و 12 هفته بعد صورت گرفت. افراد مورد پژوهش به طور تصادفي به دو گروه کنترل و تجربه تقسيم و مداخله تلفني در گروه تجربه به مدت 12 هفته انجام شد. در نهايت، تجزيه و تحليل اطلاعات به دست آمده در مراحل قبل و بعد از مداخله با استفاده از روش‌هاي آمار توصيفي و تحليلي توسط نرم‌افزار SPSS انجام گرفت.
نتايج نشان داد دو گروه قبل از مداخله از نظر متغيرهاي جمعيت شناختي و ميانگين امتيازات کيفيت زندگي، همگن بودند، اما پس از مداخله بر اساس آزمون تي مستقل، بين دو گروه از نظر ميانگين امتيازات کيفيت زندگي در بعد سلامت جسمي و رواني اختلاف معنادار نشان داده شد. همچنين بر اساس نتايج، بين ميانگين امتيازات کيفيت زندگي در گروه تجربي قبل و بعد از مداخله نيز اختلاف معني‌دار وجود داشت، در حالي که اين اختلاف در گروه کنترل معنادار نبود.
بر اساس نتايج، پي گيري تلفني پرستار بر افزايش کيفيت زندگي بيماران ديابتي مؤثر است. لذا توصيه مي‌شود از اين روش در سطح وسيع براي بيماران ديابتي و ساير بيماري‌هاي مزمن استفاده شود.

متن کامل [PDF 125 kb]   (2532 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1389/11/19 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1391/4/21 | انتشار: 1391/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق