همبسته‌های روانشناختی وزن بدن: آیا از روی ویژگی‌های روانشناختی می‌توان لاغری و چاقی را پیش بینی کرد؟ - پایش
دوره 12، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1392 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 182-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4541 مشاهده)
تحقيقات نشان مي‌دهند که بين سلامت رواني و مشکلات جسماني ارتباط وجود دارد. اين پژوهش با هدف بررسي ارتباط ويژگي‌هاي روانشناختي با لاغري و چاقي به اجرا در آمده است.
براي اين مطالعه همبستگي، نمونه‌اي با حجم 90 نفر از جامعه دانشجويان دانشگاه محقق اردبيلي به صورت تصادفي انتخاب شد. براي اندازه گيري سلامت روان از پرسشنامه‌ سلامت روان گلدبرگ و براي تعيين چاقي يا لاغري نيز از نمايه‌ي توده‌ي بدني استفاده شد. داده‌هاي به دست آمده به کمک تحليل مميز (Discriminate analysis) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
نتايج نشان داد ميزان افسردگي، اختلال عملكرد اجتماعي (Social Dysfunction) و شکايات جسماني در افراد لاغر بيشتر از افراد چاق و افراد با وزن طبيعي است، اما ميزان اضطراب در افراد چاق بيشتر از افراد لاغر و بهنجار است. به اين ترتيب با در دست داشتن ميزان افسردگي، اضطراب، اختلال عملكرد اجتماعي و شکايات جسماني، به خوبي مي توان چاق يا لاغر بودن يک فرد را پيش بيني کرد.
به تمامي متخصصان مرتبط با لاغري و چاقي پيشنهاد مي‌شود در کنار علل زيست شناختي، علل روانشناختي لاغري و چاقي را جدي گرفته و براي کمک به اين افراد، مداخلات روانشناختي را نيز مورد توجه قرار دهند.
واژه‌های کلیدی: سلامت روان، لاغری، چاقی
متن کامل [PDF 1461 kb]   (1939 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1390/11/24 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1392/1/31 | انتشار: 1391/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.