بهبود تداوم مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری: کاربرد نظریه رفتار برنامه ریزی شده - پایش
دوره 12، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1392 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 383-375 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5364 مشاهده)
يكي از عوامل مؤثر در موفقيت هر روش پيشگيري از بارداري، ميزان تداوم استفاده از آن روش است. به ‌رغم اين كه قرص جلوگيري از بارداري، از روش‌هاي بسيار مطمئن جلوگيري است، تعدادي از زنان در حين استفاده از اين روش به مصرف ادامه نمي‌دهند.
اين پژوهش تجربي از نوع مورد ـ شاهدي با هدف افزايش تداوم مصرف قرص با كاربرد برنامه آموزشي مبتني بر نظريه رفتار برنامه ريزي شده در زنان 49-15 سال مصرف کننده قرص منوفازيک LD تحت پوشش مراکز بهداشتي ـ درماني شهر اهواز به روش نمونه‌گيري خوشه‌اي در سال1391 انجام شد. اطلاعات مورد نياز با تکميل پرسشنامه به روش مصاحبه چهره به چهره قبل از مداخله، سه ماه و شش ماه بعد از مداخله جمع‌آوري گرديد.
بر اساس نتايج گزارش شده در بازه زماني سه ماهه پي‌گيري، آزمون رگرسيون لجستيک، تأثير برنامه آموزشي بر تداوم مصرف قرص را نشان داد. بر اساس نتايج اگرچه افزايش تداوم مصرف معنادار نشد، ولي زناني كه برنامه آموزشي را دريافت نكرده بودند، 2 برابر بيشتر از زناني كه اين آموزش‌ها را دريافت كرده بودند در معرض قطع مصرف قرص بودند.
به نظر مي‌رسد اجراي برنامه آموزشي نظريه محور، مي‌تواند موجب بهبود تداوم مصرف قرص‌هاي جلوگيري از بارداري گردد.

متن کامل [PDF 1492 kb]   (2034 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1392/3/28 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1392/4/2 | انتشار: 1392/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.