بررسی میزان خطر نسبی اختلالات تکامل عصبی درکودکان 1 تا 3ساله مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با لووتیروکسین - پایش
پنجشنبه 9 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 17، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1397 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 407-399 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramin Mozafari kermani, Ahmad Ahmadi, Jila Sedighi, Mahmoud Tavoussi, Aliasghar Haeri Mehrizi, Rahele Rostami et al . Evaluation of the Incidence of Neurodevelopmental Disorders in Children Aged 1 to 3 Years with Congenital Hypothyroidism Treated with Levothyroxine. Payesh 2018; 17 (4) :399-407
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-34-fa.html
رامین مظفری کرمانی ، احمد احمدی ، ژیلا صدیقی ، محمود طاووسی ، علی اصغر حائری مهریزی ، راحله رستمی و همکاران.. بررسی میزان خطر نسبی اختلالات تکامل عصبی درکودکان 1 تا 3ساله مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با لووتیروکسین. پایش. 1397; 17 (4) :399-407

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-34-fa.html


1- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
2- بیمارستان بقیه اله، تهران، ایران
چکیده:   (4258 مشاهده)
مقدمه: کم کاری مادرزادی تیروئید شایع ترین اختلال تکاملی قابل پیشگیری و درمان در نوزادان و کودکان است که در صورت عدم درمان به موقع منجر به عقب افتادگی ذهنی و اختلالات تکاملی می شود . پیش اگهی بیماری با انجام غربالگری کم کاری مادرزادی در نوزادان و تجویز لووتیروکسین در مبتلایان، بطور چشمگیری تکامل و رشد کودکان بهبود می یابد. به رغم غربالگری تشخیصی و شروع درمان زودرس نوزادان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید، گزارشاتی مبنی بر فراوانی قایل توجه اختلالات تکامل عصبی در این دسته از کودکان دیده میشود. با توجه به بروزاختلالات تکاملی در شیرخواران مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید، بررسی میزان متداول تجویز داروی لووتیروکسین در درمان نوزادان ایرانی و تاکید بر تشخیص زودتر اختلال فوق، انجام مطالعه حاضر ضروری به نظر می رسید.
مواد و روش کار: در یک مطالعه همگروهی تاریخی وضعیت تکامل عصبی تعداد 122 کودک مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با لووتیروکسین از بدو تولد و 122 کودک سالم (گروه شاهد) در سنین بین یک تا سه سالگی توسط پرسشنامه سنین و مراحل Ages and Stages Questionnaire-ASQ) (مورد ارزیابی قرار گرفت. کودکان گروه مواجهه و کودکان سالم (گروه شاهد) از مراجعان معاینات دوره‌ای درمانگاه غدد کودکان یک بیمارستان دانشگاهی، انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت غیرتصادفی انجام شد و سئوالات پرسشنامه ها به صورت تلفنی یا حضوری از والدین کودکان پرسیده شد یا برای حداقل یک نوبت ارزیابی و تکمیل پرسشنامه ها به درمانگاه دعوت شدند.
یافته ها: در ارزیابی کلی تکامل عصبی، 17/2 % از کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با لووتیروکسین و 12/3 %ازکودکان سالم در آزمون تکاملی امتیاز حد نصاب را نیاوردند و خطر نسبی اختلالات تکامل عصبی 4/1 برآورد شد ولی این میزان خطر در سطح اطمینان 95 درصد معنی دار نبود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه نشان داد شاخص های تکامل عصبی در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با لووتیروکسین با کودکان سالم تفاوتی ندارند، و پژوهش های بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. به نظر می رسد مقدار داروی تجویز شده 10میکروگرم به ازای هر کیلوگرم وزن نوزاد در ابتدای شروع درمان و تعدیل دوز دارو متناسب با سن و وزن کودک و ادامه آن تا سن سه سالگی می تواند منجر به تکامل طبیعی عصبی در کودکان شود.
 
متن کامل [PDF 812 kb]   (954 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/3/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/5/6 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق