بررسی شیوع سوء تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی بستری در بیمارستان‌های مشهد - پایش
جمعه 10 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 18، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1398 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 380-369 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.USWR.1397.085

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadzadeh A, Akbari Kamrani A A, Zanjari N, Bakhshi E, Ahmadzadeh M, Namkhah Z et al . Malnutrition and Its Related Factors in Elderly Covered by the Social Security Organization Hospitalized in Mashhad Hospitals. Payesh 2019; 18 (4) :369-380
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1129-fa.html
احمدزاده علیرضا، اکبری کامرانی احمدعلی، زنجری نسیبه، بخشی عنایت اله، احمدزاده مینا، نامخواه زهرا و همکاران.. بررسی شیوع سوء تغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی بستری در بیمارستان‌های مشهد . پایش. 1398; 18 (4) :369-380

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1129-fa.html


1- معاونت درمان، سازمان تامین اجتماعی، تهران، ایران
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات سالمندی، گروه سالمندی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
4- دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- دانشکده علوم و فناوری های پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (4699 مشاهده)
مقدمه: با عنایت به افزایش جمعیت سالمندان در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، توجه به نیازهای این گروه ضروری است. یکی از نیازهای مهم سالمندان، تغذیه مناسب است. عدم تشخیص به موقع سوء تغذیه موجب محرومیت از تغذیه مناسب، بیماری و کاهش کیفیت زندگی میگردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع سوء تغذیه و عوامل مرتبط با آن در میان سالمندان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی بستری در بیمارستان های تامین اجتماعی مشهد انجام شده است.
مواد و روش کار: این مطالعه مقطعی در سال 1397 روی 200 سالمند 60 ساله و بالاتر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی پذیرش شده در دو بیمارستان 17 شهریور و فارابی شهر مشهد که به صورت دسترس انتخاب شده بودند صورت گرفت. ارتباط وضعیت تغذیه با متغیر های جمعیت شناختی، تن سنجی و فردی - سلامتی بررسی شد. داده ها از طریق پرسشنامه اطلاعات عمومی و پرسشنامه MNA که روایی و پایایی آن تایید گردیده، گردآوری شدند. نسخه 24 نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها انتخاب گردید.
یافته ها: میانگین سن سالمندان 7/86 ±70/1 بود. 25% سالمندان در معرض خطر سوء تغذیه و 6% دچار سوءتغذیه بودند. سوء تغذیه در زنان و هم چنین در افراد با نمایه توده بدنی کمتر از 23، بیشتر مشاهده شد. مصرف بیش از سه قلم دارو، وجود بیماری حاد/استرس روانی، وجود مشکلات عصبی روانی، محدودیت تحرک، سن 76 سال و بالاتر و نمایه توده بدنی کمتر از 23 عامل خطر برای اختلال تغذیه محسوب می­گردند.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت وضعیت تغذیه و تاثیر آن بر سلامتی و کیفیت زندگی سالمندان، به نظر می رسد برنامه مستمر غربالگری و ارزیابی وضعیت تغذیه سالمندان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و توصیه می گردد در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 720 kb]   (1492 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
دریافت: 1398/4/2 | پذیرش: 1398/5/5 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/6/2 | انتشار: 1398/6/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق