شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۹
OPEN ACCESS
دوره 19، شماره 1 - ( بهمن ـ اسفند 1398 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 109-120 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ACECR.ROYAN.REC.1395.71

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tehrani M, shakerinejad G, Jarvandi F, Hajinajaf S, Baji Z. Comparing in-person and mobile based education on improving fast food consumption. Payesh. 2020; 19 (1) :109-120
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1279-fa.html
تهرانی معصومه، شاکری نژاد قدرت اله، جاروندی فرزانه، حاجی نجف سعیده، باجی زهرا. مقایسه تأثیر دو روش آموزشی سخنرانی و شبکه مجازی مبتنی بر تلفن همراه بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده بر بهبود رفتار مصرف غذای آماده. پایش. 1398; 19 (1) :109-120

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1279-fa.html


1- جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران
چکیده:   (113 مشاهده)
مقدمه: امروزه روش های سنتی آموزش با ظهور فن آوری کارایی خود را از دست داده اند. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر آموزشی با استفاده از دو روش سخنرانی و پیام رسان تلگرام بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده بر بهبود رفتار مصرف غذای آماده در دختران دبیرستانی شهر اهواز انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه مداخله ای بر 61 دختر دبیرستانی شهر اهواز (31 نفر در گروه سخنرانی و 30 نفر در گروه شبکه مجازی) انجام شد. داده ها در زمان های قبل، بلافاصله بعد و 2 ماه بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده و نیز پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویراست 24 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد.
یافته ها: میانگین امتیاز سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده در هر کدام از گروه های سخنرانی و شبکه مجازی نسبت به قبل از مداخله افزایش معنادار یافت. و نیز میزان رفتار مصرف غذای آماده نیز در هر یک از دو گروه به طور معنادار نسبت به قبل از مداخله میانگین امتیاز کاهش داشت. و همچنین میانگین امتیاز از نظر سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده میان دو روش آموزشی تفاوت معنادار مشاهده نگردید. رفتار مصرف غذای آماده تنها در مقطع 2 ماه بعد از مداخله میان دو روش آموزشی تفاوت معنادار داشت.
نتیجه گیری: آموزش مبتنی بر نظریه رفتار برنامه ریزی شده با استفاده از هر یک از روش های سخنرانی و شبکه مجازی بر بهبود رفتار مصرف غذای آماده مؤثر بود اما میان دو روش آموزشی تفاوت معنادار مشاهده نگردید.
واژه‌های کلیدی: سخنرانی، شبکه مجازی، غذای آماده
متن کامل [PDF 941 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: ۱۳۹۸/۱۰/۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۲/۱۰ | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۲/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Payesh (Health Monitor)

Designed & Developed by : Yektaweb